Gökçek BBG'ye özendi. Kapalı devre kamera sistemi kuruluyor

Haber Giriş : 14 Ekim 2004 01:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi, EGO ile ASKİ Genel Müdürlükleri'ne bağlı birimlere, araçlara filo, personel takip, kontrol ve kapalı devre kamera takip sistemleri kurulacak. Bu çalışmanın gerekçesi ise şöyle.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Olağan Toplantısı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında gerçekleştirildi. Gökçek, toplantı gündeminde yer alan Ankara Büyükşehir Belediyesi, EGO ile ASKİ Genel Müdürlükleri'ne bağlı birimlere, araçlara filo, personel takip, kontrol ile kapalı devre kamera takip sistemleri kurulmasını öngören başkanlık yazısı hakkında bilgi verdi.

Personelin işe devamlılığının şu anda kartlı sistemle veya çalışma defterine imza alınarak kontrol edildiğini anlatan Gökçek, önerdikleri personel takip sisteminin ise elektronik ortamda giriş ve çıkışlarda alınacak parmak izleri yardımıyla yapılacağını söyledi. Gökçek, bu şekilde imza taklitlerinin veya başka türlü suiistimallerin önleneceğini ifade etti.

Özellikle, tahsilat yapılan ve yoğun çalışılan yerlere kurulacak kapalı devre kamera takip sistemlerinin bazı personeli rahatsız edeceğini bildiklerini belirten Gökçek, ''Sistem sayesinde personeli kontrol altında tutup, işten kaytarmalarını önleyeceğiz. Yani personel, iş saatinde gazete okuyamayacak, bilgisayarda oyun oynayamayacak'' dedi.

Araçlara takılacak, ''filo takip sistemi'' sayesinde nerede olduklarının ve ne iş yaptıklarının anında belirleneceğini ifade eden Gökçek, sistemin ana düşüncesinin, belediyenin tüm çalışmalarında etkinliği ve verimliliği artırmak olduğunu söyledi.

Gökçek, sistemin maliyeti hakkında bilgi vermesinin istenmesi üzerine, maliyet hakkında şu anda bilgi veremeyeceğini, çünkü fiyatları farklı ama özünde aynı nitelikleri taşıyan farklı personel ve filo takip sistemleriyle ilgili bilgi aldıklarını belirtti. Gökçek'in açıklamalarının ardından başkanlık yazısı oy çokluğuyla kabul edildi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber